onsdag 4 augusti 2010

3.3.2 Vapen

3.3.2  Vapen




Förutom flygande farkoster ägde gudarna förödelsebringande vapen.

I Mahabharata beskrivs bl. a Brahmavapnet: ”Drona satte då in Brahmavapnet, varvid jorden med dess berg och floder och träd darrade och häftiga vindar började blåsa /.../ Lägg detta vapen åt sidan. Brahmavapnet får inte användas mot dödliga. Om du avfyrar det kan det konsumera hela världen.”[1]

Ett annat vapen som beskrivs i Mahabharata, verkade så att håret och finger- och tånaglar föll av och allt
levande blev blekt och svagt. De krigare som utsatts för vapnet tvättade sig själva och allting de hade på sig mycket grundligt i floden.

Om Gurkha berättas att han avfyrar ett skott från sin vimana mot den ”trefaldiga staden”, och ”vitglödande
rök, tiotusen gånger starkare än solen, höjde sig i oändlig glans och lade staden i aska. När Gurkha landade igen såg hans farkost ut som ett glänsande block av antimon.”[2]

Mer ur Mahabharata: ”Det var som om själva elementen släppts lösa. Solen rörde sig i cirklar. Svedd av glöden från vapnet raglade hela världen i feber. Elefanter antändes av hetta och sprang vilt omkring för att söka skydd undan den fruktansvärda kraften. Vattnet hettades upp, djuren dog, fienden mejades ner, och dånet från elden fick träden att vräkas omkull i rader som vid en skogsbrand /.../ Vindarna började blåsa
och jorden lystes upp. En ohygglig syn blottades. De fallnas lik hade stympats och vanställts av den fruktansvärda hettan, så att de inte längre såg ut som människor. Alldrig tillförne har vi skådat ett så fruktansvärt vapen ...”[3] Alla dessa vapenbeskrivningar för tankarna till atombombs­fällningar.

I Första Mosebok, kapitel 19 finns också en beskrivning av något som liknar en atombombning: ”... lät Herren svavel och eld regna från himlen, från Herren, över Sodom och Gomorra; och han omstörtade dessa städer med hela slätten och alla dem som bodde i städerna och det som växte på marken./.../ Och när Abraham bittida följande morgon /.../ blickade ned över Sodom och Gomorra och över hela slättlandet, då fick han se en rök stiga upp från landet, lik röken från en smältugn.” Lot och hans familj blev tillsagd av ”två änglar” att fly från Sodom innan förintelsen skulle äga rum. Det sägs också att de måste skynda sig, vilket tyder på en fastställd tidsplan som inte gick att rucka på. De blir också tillsagda att inte vända sig om, men Lots hustru gör det ändå och förvandlas till en ”saltstod”. Hon gick efter Lot; kanske hann hon inte undan, utan drabbades av hettan, eller någon slags strålning.

Vi återgår till Mahabharata där ytterligare vapen figurerar. Om Aindra-vapnet kan man läsa: ”De tappra krigare som kommo in i verkningssfären förintades liksom insekter som komma i närheten av en flammande låga.” Eldkastare? Narayana-vapnet: ”oräkneliga järnkulor syntes, liksom runda skivor med rakbladsvassa eggar.”[4] Detta vapen dras till metall, vapenlösa klarar sig. Vidare: ”Färgade skott skötos från frampartiet.” Spårljusgranater?

”Arjuna hade också en maskin, Sataghnis, som dödade hundratals, ett slags konstig kanon. Och Aruna hade
utfört ett underbart dåd, han hade förstört himlavagnens dragare trots att den var fullt och väl två miles ovanför honom.” Luftvärn?

”Sprängämnen voro säkrade under jordytan.” Vapenlager i bunkrar? ”Utrustad med maskiner placerade på riktiga platser, liknade rasslet av denna jättevagn gjord av svart järn, bullret från mäktiga molnmassor. På detta jättestora fordon fanns det åtta hjul.” Tanks?

”Ingen kunde se när Arjuna tog upp sina skott, när han laddade dem och när han avsköt dem. Och vad mera, han avsköt 700 andra skott och sedan tusen utan att bli hindrad och tiotusen nya skott.” Automatvapen, kulspruta?

Om stridsvagnarna står också: ”På varje vagn fanns fem lampor. Natten lystes upp av dessa så att den liknade dag och stridsfältet så att det tjocka mörkret skingrades av dessa strålkastarlampor.”[5]





[1] Kjellson/Mattsson, 1985:85 f
[2] Däniken, v., 1974:85
[3] Däniken, v. 1974:86
[4] Kjellson/Mattsson, 1985:86
[5] Kjellson/Mattsson, 1985:84 ff

0 kommentarer:

Skicka en kommentar